Bob Peeters en Westerlo tanken vertrouwen met oog op clash tegen KV Mechelen: "Dat is de enige manier om uit dat dalletje te komen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Bob Peeters en Westerlo tanken vertrouwen met oog op clash tegen KV Mechelen: "Dat is de enige manier om uit dat dalletje te komen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 4 nederlagen op rij lijkt de trein opnieuw op de rails te staan bij KVC Westerlo. Met een 6 op 6 tegen Lommel en Roeselare staan Bob Peeters en de Kemphanen terug tussen de mensen.

Westerlo won woensdagavond met het kleinste verschil bij Roeselare. "Het was een typische 1B-wedstrijd, net als zondag", analyseerde Peeters de match bij Proximus Sports. "De ploeg die scoorde, zou winnen. Het kantelpunt was Van Langendonck die de fantastische bal van De Smet pakte. Daarna scoorden we de 0-1 en hebben we nog heel weinig weggegeven."

Een deugddoend resultaat voor Westerlo. "Ik moet mijn groep feliciteren. We vinden op dit moment ons voetbal niet, maar knokken voor elke bal en kunnen zo een resultaat neerzetten. Dat is de enige manier om uit dat dalletje te komen", aldus de Westerlo-coach. 

Met vertrouwen tegen 'Malinwa'

"Je mag dit zeker een hold-up noemen", vervolgde Peeters. "We wilden vrij aanvallend spelen, maar zij kwamen met erg aanvallende backs. We hebben ons systeem aangepast, waardoor we meer grip op de match kregen. Ondanks dat we 2x niet goed spelen, pakken we 6 op 6 en komen we opnieuw de top 3 binnen."

Dit weekend wacht de clash tegen KV Mechelen. "Ik verwacht een moeilijke match. KV Mechelen is de ploeg in vorm, maar Tubeke moest dinsdag eigenlijk 0-2 op voorsprong komen. Mechelen is favoriet, maar wij gaan proberen om het ze heel moeilijk te maken", klinkt het strijdvaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties