KV Mechelen zet straffe statistieken neer: zes keer op rij 3-0, doelman Verrips is al meer dan 600 minuten onklopbaar

Diederik Geypen
| 18 reacties

KV Mechelen kan volgende week vrijdag de kers op de taart zetten. De Maneblussers hebben aan een punt tegen de overgebleven concurrent Union Saint-Gilloise genoeg om de eerste periodetitel in 1B in de wacht te slepen.

Malinwa hield in zijn zeven jongste competitieduels de nul. Doelman Michael Verrips  (21) incasseerde al meer dan 600 minuten geen doelpunt meer. De laatste tegengoal in de Proximus League dateert van de nederlaag bij Beerschot Wilrijk midden september. Straffe cijfers.

Ook de aanval, die in het seizoensbegin moeilijk tot scoren kwam, is goed bij schot. Zes keer op rij maakte KV Mechelen drie doelpunten. Met een doelsaldo van +19 heeft Union een wonder nodig om dit KV nog van de eerste plaats te duwen.

Stand G P W G V G = Vorm
1. SK Deinze SK Deinze 32 59 18 5 9 54-38 16 V W W W W
2. Beerschot Beerschot 30 56 17 5 8 46-29 17 W W W V V
3. Lommel SK Lommel SK 32 56 16 8 8 53-32 21 G V W G W
4. FCV Dender EH FCV Dender EH 30 54 15 9 6 55-32 23 W W W V W
5. Zulte Waregem Zulte Waregem 32 52 15 7 10 52-36 16 G W W G V
6. Patro Eisden Maasmechelen Patro Eisden Maasmechelen 32 51 14 9 9 41-34 7 G V W V V
7. Luik FC Luik FC 30 49 15 4 11 49-41 8 V W G W W
8. SK Beveren SK Beveren 30 45 13 6 11 44-40 4 V V W W V
9. Club Brugge NXT Club Brugge NXT 30 37 11 4 15 40-49 -9 G V V V W
10. Jong Genk Jong Genk 30 37 10 7 13 46-52 -6 W V W G V
11. Lierse Kempenzonen Lierse Kempenzonen 30 35 10 5 15 44-59 -15 W W W G V
12. RSCA Futures RSCA Futures 30 34 8 10 12 39-47 -8 V G V G V
13. KV Oostende KV Oostende 30 32 10 8 12 32-39 -7 V G V W W
14. Francs  Borains Francs Borains 30 32 9 5 16 38-52 -14 W G G G V