KV Mechelen overleefde de degradatie, een moeilijke start in 1B en extra-sportieve zorgen: "Dit bewijst hoe sterk deze familie is in moeilijke tijden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
KV Mechelen overleefde de degradatie, een moeilijke start in 1B en extra-sportieve zorgen: "Dit bewijst hoe sterk deze familie is in moeilijke tijden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union Saint-Gilloise moet vrijdag al met vijf goals verschil winnen Achter de Kazerne om de eerste periodetitel nog af te snoepen van KV Mechelen. Een onwaarschijnlijk scenario waar de Malinwa-fans geen rekening mee houden.

Union bleef zondag op een gelijkspel steken tegen Lommel (1-1), terwijl KV Mechelen met de vertrouwde cijfers won van Westerlo (0-3). De kloof tussen de twee overgebleven favorieten bedraagt nu 3 punten, met een riant doelsaldo voor de Maneblussers.

"De stand ziet er veelbelovend uit. Het zou al een negatief mirakel zijn moest het nu nog fout lopen", kijkt Hans De Decker, woordvoerder van het Malinwa Supportersorgaan, vooruit.

"Het hele legioen, van spelers tot 15.000 supporters, is er ondanks alles het positieve blijven uithalen om het vooropgestelde doel te bereiken."

De sterke reeks van zeven overwinningen op een rij, waarvan zes met 3-0, is opmerkelijk. KV Mechelen kende na de degradatie een moeilijke start in 1B, en vervolgens staken extra-sportieve zorgen de kop op.

"Het hele legioen, van spelers tot 15.000 supporters, is er ondanks alles het positieve blijven uithalen om het vooropgestelde doel te bereiken. Dit bewijst hoe sterk de KV Mechelen-familie is in moeilijke tijden", gaat De Decker verder.

"Voor veel jeugdige fans is dit een nieuwe situatie. Zij weten niet wat het is om kampioen te worden."

"De mayonaise pakte plots, mede dankzij een andere veldbezetting met meer druk naar voren. Attractief voetbal is wat de aanhang wil zien."

In het AFAS-stadion maken ze zich op voor een feestje. "Ik verwacht een vol huis en veel ambiance. Voor veel jeugdige fans is dit een nieuwe situatie. Zij weten niet wat het is om kampioen te worden", besluit De Decker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties