De laatste grote uitdaging voor Spaenhoven: "Sommigen noemen me een opportunist, maar deze trein ging ik niet laten voorbij gaan"

De laatste grote uitdaging voor Spaenhoven: "Sommigen noemen me een opportunist, maar deze trein ging ik niet laten voorbij gaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Urbain Spaenhoven is - samen met Dave De Herdt - de nieuwe trainer van Lierse Kempenzonen. Ze vervingen eind vorige week René Trost, die ontslagen werd na de mindere resultaten. "Die trein liet ik op mijn leeftijd niet voorbij gaan."

Het is spreken met twee woorden, want Spaenhoven is eigenlijk de nieuwe veldtrainer van de fusieclub aangezien hij niet het benodigde UEFA A-diploma heeft om hoofdcoach te zijn. Hij leidt dus de trainingen tijdens de week, De Herdt neemt de coaching tijdens de wedstrijd voor zijn rekening. Maar daarover morgen meer...

Nu gaat het vooral over waarom het duo Rupel Boom verliet. "We hadden het eindstation bereikt bij Rupel Boom. Is het moment juist om de club te verlaten? Nee. Maar als een club een trainer ontslaat, is dat toch net hetzelfde. Sommigen noemen me daarom nu een opportunist, maar ik heb drie clubs gehad op 20 jaar. Kan je dan iemand een opportunist noemen?"

Ik moet een trigger hebben

Het ambitieuze project van Lierse Kempenzonen bood zich op het juiste moment aan. "Ik heb in heel mijn carrière voor een prijs gespeeld. Maar Rupel Boom kan niet meer verder. Spelen zonder een doel, dan mis je de essentie van de sport. Je ontbreekt een trigger. En dan bood zich dit aan op een moment dat je het niet verwacht."

Spaenhoven is er 61 en wil nog twee-drie jaar doordoen. "Deze trein ging ik op mijn leeftijd niet laten voorbij gaan. Ik heb ook bij Beerschot Wilrijk getekend toen die club nul abonnementen had verkocht. Ik heb die challenges nodig. Deze club wou iemand die het hele project op de rails kon krijgen. Dat sprak ons wel aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties