Gabriele Angella (Charleroi) brengt zijn ervaring mee naar de JPL: "Het Belgische voetbal lijkt meer op Engeland dan Italië"
Yannick Lambrecht Florent Malice
Yannick Lambrecht en Florent Malice vanuit Lokeren
| 0 reacties

Gabriele Angella moet in de voetsporen van kapitein Martos treden bij Charleroi

Gabriele Angella (Charleroi) brengt zijn ervaring mee naar de JPL: "Het Belgische voetbal lijkt meer op Engeland dan Italië"

Een medaille heeft twee kanten. Enerzijds zag Charleroi kapitein en sleutelspeler Javier Martos zondag uitvallen met een wekenlange revalidatie in het vooruitzicht, anderzijds geeft dat kansen aan nieuwkomer Gabriele Angella om zich te bewijzen.

Charleroi haalde Angella (moederclub Udinese, ex-Watford) deze zomer op huurbasis, maar de Italiaanse verdediger speelde tot vorige week amper drie minuten bij elkaar. In Lokeren kwamen er door de zware blessure van Martos in één klap 73 minuten bij en dat smaakte naar meer voor de komende matchen.

"Het was al even geleden, maar het voelt vooral heel goed", klonk Angella opgelucht. Hij stond amper op het veld of scheidsrechter Lambrechts schoof al een gele kaart onder zijn neus. Een indicatie voor zijn speelstijl? "Ach, dat kan al eens gebeuren bij een verdediger. Volgende keer ietsje voorzichter zijn."

Met ervaring in Engeland en Italië heeft de 29-jarige verdediger wel enige ervaring.  "Het voetbal is hier heel stevig in de duels. Daarin lijkt het Belgische voetbal meer op Engeland dan Italië. Hoe dan ook ben ik er fysiek 100% klaar voor", verzekert Angella.

De komende weken zal hij  nog kansen genoeg krijgen om dat te bewijzen. "Het is jammer voor onze kapitein, maar ik ben klaar om hem te vervangen en de ploeg zo goed mogelijk te helpen."

(lees hier meer over de blessure van Martos)

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties