Joachim Van Damme krijgt zijn wens tijdens bekerloting
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Mechelen
| 9 reacties

Joachim Van Damme ziet wens om opnieuw thuis te spelen in vervulling gaan

Joachim Van Damme krijgt zijn wens tijdens bekerloting
Foto: © photonews

Joachim Van Damme speelde weer een niet onbelangrijke rol bij KV Mechelen door enorm veel ballen te recupereren. Zo droeg de middenvelder zijn steentje bij en mocht hij uitkijken naar de kwartfinales. Tijdens de loting zag Van Damme zijn grootste hoop in vervulling gaan.

Van een bepaalde tegenstander lag hij niet wakker, wel van het thuisvoordeel. "Of ik een voorkeur heb? Neen, geen voorkeur. Eerst afwachten. Ik heb wel graag dat het opnieuw thuis is. Dat zou mooi zijn voor het publiek hier", haalde Van Damme aan. Hij kreeg zijn wens: KV Mechelen mag thuis aan de bak tegen KV Kortrijk.

Fysieke paraatheid doorslaggevend

Opvallend was dat de ploeg tegen Lokeren in het slot helemaal boven water kwam. "Het ging vooral om onze fysieke paraatheid. Zij speelden in de eerste plaats powerplay. Er kwamen geen uitgespeelde kansen uit voort. Een lange bal trappen kan iedereen. Wij hebben de tweede bal opgeëist en van daaruit goed voetbal gebracht."

Met een harde streep had Van Damme in het openingskwartier ook op het scorebord kunnen komen. "Het had mooi geweest als die was binnen gegaan. Het doet mij wel evenveel plezier dat de ploeg wint zonder dat ik scoor. Na twee gelijke spelen zei men in de media al snel dat het wat minder liep, maar intussen hebben we al dertien matchen niet meer verloren."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/8 Finales

Nieuwste reacties