Clement kijkt met trots naar zijn ploeg: "De spelers hebben bewezen dat we geen B-ploeg hebben"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Charleroi
| 18 reacties

Philippe Clement heeft een enorm sterke kern

Clement kijkt met trots naar zijn ploeg: "De spelers hebben bewezen dat we geen B-ploeg hebben"
Foto: © photonews

Zomaar even je - in principe - vijf beste spelers aan de kant laten en er vijf andere zetten die de ploeg even goed laten spelen... Als de concurrentie naar Racing Genk kijkt, bibberen ze toch wel een beetje. Want er zitten geen lacunes in die ploeg.

Het was dan ook een trotse Clement. "Voor de match schreven er enkelen dat we met een B-ploeg gingen spelen. Wel, de spelers hebben vandaag bewezen dat we geen B-ploeg hebben", grijnsde hij.

"Ik wist dat ze fysiek klaar waren, maar of ze dat mentaal ook waren, is toch altijd even afwachten. Maar ze twijfelden zelfs niet na de 1-0. Dan mag je fier zijn als coach."

Dat is momenteel mijn moeilijkste taak: de juiste keuzes op het juiste moment maken

Maar was het uit voorzorg of door vermoeidheid dat hij die vijf wisselde. "Die vijf hebben allemaal aangegeven dat ze niet zo fris waren. Ze gingen bij de kinesist omdat ze last hadden en waren niet honderd procent. Hen een hele match laten spelen, zou een te groot risico geweest zijn."

"Maar ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om anderen te zetten. Ik weet dat deze jongens klaar zijn. Er zijn er zelfs klaar die in de tribune zaten. Dat is momenteel mijn moeilijkste taak: de juiste keuzes op het juiste moment maken. En jongens teleurstellen, dat is ook zwaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties