Beerschot Wilrijk kan opnieuw op Togolees rekenen: "Afgelopen maanden op mentaal vlak nog zwaarder dan 2 jaar geleden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Beerschot Wilrijk kan opnieuw op Togolees rekenen: "Afgelopen maanden op mentaal vlak nog zwaarder dan 2 jaar geleden"
Foto: © photonews

Heuglijk moment voor aanvaller Fessou Placca in de spectaculaire 5-2 zege van Beerschot Wilrijk tegen Tubeke van vorig weekend. De Togolees mocht enkele minuten voor affluiten smaakmaker Dante Vanzeir vervangen.

Placca komt uit een bijzonder moeilijke periode door een zware enkelblessure. "Ik ben ongelooflijk blij dat ik weer voetballer ben", vertelt Placca in HLN. "Een kraakbeenletsel aan de enkel hield me naar mijn zin veel te lang van de velden. De jongste weken ging het gelukkig alsmaar beter en toen er vorig weekend een paar afwezigen waren, nam de coach me opnieuw bij de kern."

"De beste Placca ga je pas na de winterstop weer zien, maar mijn rentree deed veel deugd", aldus de spits, die twee jaar geleden ook al eens een half seizoen niet inzetbaar was. Al was toen een administratieve fout het probleem. "Dat was ook een frustrerende periode, maar de afgelopen maanden waren op mentaal vlak nóg zwaarder", zegt hij. 

"Ik ben heel graag op het Kiel"

"Toen ik niet speelgerechtigd was, kon ik me ten minste nog elke dag uitleven op het trainingsveld en dat was nu lang niet het geval. Bovendien konden de dokters niet echt voorspellen hoe lang mijn enkel zou nodig hebben om te genezen. Het enige voordeel aan dit nadeel is dat ik in het laatste luik van de competitie misschien wat frisheid kan brengen in de ploeg."

Ondanks dat blessureleed tekende Placca niet zo lang geleden een contract tot 2022 bij de Mannekes. "Dat het bestuur een op dat moment geblesseerde speler toch een langere overeenkomst aanbiedt, is een grote blijk van vertrouwen. Zelf ging ik graag in op dat voorstel, want ik ben heel graag op het Kiel. Dit is voor mij een goede omgeving om verder te evolueren als voetballer", besluit Placca. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties