Vriend van Coucke neemt geen blad voor de mond: "Spelers voor een provincieclubje, niet voor Anderlecht" en "Heb matchfixing gezien, 100% zeker van"

Vriend van Coucke neemt geen blad voor de mond: "Spelers voor een provincieclubje, niet voor Anderlecht" en "Heb matchfixing gezien, 100% zeker van"

Marc Coucke blies zijn eerste kaarsje uit als grote baas bij RSC Anderlecht. En dus mag een van zijn beste vrienden het bilan opmaken.

James Storme (75) is een goede vriend van Coucke en speelde in het verleden bij onder meer Gent, Standard en Union en maakte als coach ook naam bij Beerschot, Lokeren en Kortrijk. Hij maakte nu het bilan op van een jaar Coucke én deed nog wat andere ontboezemingen.

"Ik had altijd aangegeven tegen Marc dat Anderlecht moeilijker zou zijn dan hij zelf zou denken. Nu beseft hij dat. Spelers als Milic, Musona of zelfs Sanneh? Dat zijn goede spelers voor een provincieclubje, maar niet voor een team uit de hoofdstad", klonk het ferm in La DH.

Matchfixing

En in Het Nieuwsblad sprak hij ook over matchfixing: "Als trainer van Oostende heb ik het meegemaakt, met Coucke toen in de tribunes. De testmatch tegen Harelbeke voor promotie was toen omgekocht in 1990. 100% zeker van."

"Onze doelman werd benaderd en nog spelers en het is doorgegaan. Onze verdediger Paul Sanders was lang geblesseerd geweest, maar wilde ineens per se spelen ... en gleed uit in de eerste minuut. We verloren met 0-5."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties