Anderlecht komt met verrassend statement: "Jullie zijn de beste supporters" en "Na dat huzarenstukje werden we nog kampioen, dus alles is mogelijk"

Anderlecht komt met verrassend statement: "Jullie zijn de beste supporters" en "Na dat huzarenstukje werden we nog kampioen, dus alles is mogelijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht sluit het annus horribilis 2018 af met 34 punten, een kloof van veertien(!) punten met leider KRC Genk. De fans morden de voorbije maanden meermaals, maar bij paars-wit geloven ze er nog in. Ze kwamen met een opvallend statement naar buiten.

"Dit is een woord van dank. Jullie trouw en geduld worden door iedereen op prijs gesteld", aldus RSC Anderlecht namens David Steegen in een statement op de webstek van de club.

"RSC Anderlecht heeft de beste supporters. Wij zijn en blijven Anderlecht, samen met jullie komen we er wel uit. We wensen jullie stuk voor stuk een geweldig 2019. Op alle vlak. De kersverse sportieve redactie pakt het structureel en op een andere manier aan."

Na regen komt altijd zonneschijn

En er wordt ook verwezen naar het verleden: "Het cliché stelt dat na regen zonneschijn komt. Altijd. Alles is mogelijk in voetbal, herrinner u het huzarenstukje van 2014. Toen begonnen we als derde aan de play-offs en wilden we de schade beperken, maar werden we kampioen. Het is de uitzondering op de regel, maar bewijst dat het snel kan veranderen."

In december 2013 was de kloof tussen Anderlecht en leider Standard 'amper' vier punten, maar na een minder voorjaar 2014 groeide die kloof tot 12 punten na 29 speeldagen en paars-wit werd dat seizoen alsnog kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties