Brazilianen van Real Madrid tegen Courtois: "Jullie hebben ons de wereldtitel gekost"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Thibaut Courtois blikt lovend terug op de aanpak van Rode Duivels tegen Brazilië op het WK

Brazilianen van Real Madrid tegen Courtois: "Jullie hebben ons de wereldtitel gekost"
Foto: © photonews

In 'Bronzen Belgen' blikt Sporza woensdagavond nog eens terug op het avontuur van onze Rode Duivels op het WK in Rusland. "Roberto Martinez gaf ons een enorme vertrouwensboost", aldus Thibaut Courtois.

Enkele stukjes haalden de uitzending van woensdagavond niet. Zoals Courtois die het over de match tegen Brazilië heeft. "Onze tactische aanpak was fantastisch de eerste helft", aldus Courtois over de kwartfinale op het WK. "Dat zeggen Casemiro en Marcelo nog soms tegen mij in de kleedkamer bij Real. We hebben ze echt pijn gedaan. 'Jullie hebben ons de wereldtitel gekost', zeggen ze."

"Brazilië was sterk, maar de kansen die ze kregen voor de rust waren niet mijn moeilijkste reddingen. Pas in de 2e helft met Douglas Costa was het echt afzien, zeker na die 2-1. Renato Augusto mist ook nog een grote kans. Ik sta in het midden van de goal, hij kan in twee hoeken schieten, maar trapt naast. Maar dat was ook een van onze sterktes, dat we konden afzien. Iedereen was top die match."

Mentaal sterk

De Belgen haalden veel mentale kracht uit de woorden van de bondscoach. "Maar Roberto Martinez heeft niet alleen het verschil gemaakt met de tactische bespreking. Het was ook vooral het mentale aspect voor die match."

"We moesten geen schrik hebben" - Thibaut Courtois

"Hij zei: 'Jongens, deze spelers zijn niet beter dan jullie. Zij zijn ook geen wereldkampioen. Bazilië is 5 keer wereldkampioen geworden, maar dat waren niet deze spelers. Op het vorige WK werden ze met 7-1 naar huis gestuurd.'"

"Dat was een enorme vertrouwensboost. Oké, dat zijn allemaal topspelers, net zoals wij. We moesten geen schrik hebben", aldus Courtois. België won uiteindelijk met 2-1 en mocht het daarna in de halve finales tegen Frankrijk opnemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties