Yannick Carrasco dient een officieel verzoek in om uit China te vertrekken

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties
Yannick Carrasco dient een officieel verzoek in om uit China te vertrekken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gaat Yannick Carrasco China verlaten? Iets minder dan een jaar geleden verbaasde hij alles en iedereen, maar nu lijkt hij alweer op weg naar de uitgang in Azië. De Rode Duivel geniet van de interesse van AC Milan en diende een transferverzoek in.

Februari 2018. Yannick Carrasco maakte de verrassende keuze om Atlético Madrid te verlaten en voor een transferprijs van 30 miljoen euro naar Dalian Yifang te trekken. Na nog geen jaar bij de Chinese club lijkt hij er al genoeg van te hebben.

Milan, Bayern, Juve? 

Volgens Mundo Deportivo, heeft de Rode Duivel een officiële transferaanvraag ingediend om de club te mogen verlaten, nu de transfermarkt in Europa op volle toeren komt. Dalian Yifang zou hem voor ongeveer 25 miljoen euro kunnen laten gaan, maar zijn hoog salaris (11M euro per jaar) zou clubs kunnen afschrikken. AC Milan lijkt de hoofdkandidaat om onze landgenoot terug naar Europa te halen, maar ook Bayern München en Juventus zijn volgens het Spaanse medium geïnteresseerd.

Het parcours van Carrasco in de Chinese Super League was niet vlekkeloos. De club kon als promovendus maar nipt in eerste klasse blijven, maar daar had de ex-speler van Atlético en Monaco wel een groot aandeel in. Hij scoorde zeven keer en gaf negen assists. Maar hij kwam ook in het nieuws met extrasportieve zaken. Hij was betrokken in een gevecht met een ploegmaat en daardoor miste Carrasco een interland met België want zijn paspoort was in beslag genomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties