Club houdt wel rekening met vertrek sterkhouder: "Zoek maar eens een vervanger in Europa met dat profiel"

Club houdt wel rekening met vertrek sterkhouder: "Zoek maar eens een vervanger in Europa met dat profiel"

Club Brugge hoopt zijn spelerskern deze winter bij elkaar te houden. Een Chinees bod van maar liefst 25 miljoen euro voor Wesley Moraes werd al aan de kant geschoven. Het is hen dus menens. Maar kunnen ze dat volhouden als er een Europese club met dat geld over de brug komt?

Want dan zou Wesley zelf wel eens verleid kunnen worden. "Ik vrees niet hem te verliezen. Ik ben juist heel trots dat hij een van de meest gewilde jonge spitsen van Europa is geworden. Maar ik denk dat ik hem nog 20 à 30% beter kan maken", klinkt het bij Ivan Leko in Het Nieuwsblad.  

Als hij vertrekt, zullen ze bij blauw-zwart wel niet panikeren. "We kijken altijd minimaal zes maanden vooruit. Dat deden we met Izquierdo. Toen haalden we Limbombe en Dennis. Toen Limbombe vertrok, kozen we voor Diatta en Danjuma. Hetzelfde doen we op andere posities."

Maar Wesley heeft wel een uniek profiel. "Zoek in Europa maar eens een spits van 1,92 meter, 100 kilo aan spieren die kan voetballen én snel is. Dan spreek je over een type als Drogba en Diego Costa - die zijn niet dik gezaaid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties