Verheyen ziet beterschap bij KVO: "Ik vraag niet dat ze allemaal zijn zoals ik zelf was"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Verheyen ziet beterschap bij KVO: "Ik vraag niet dat ze allemaal zijn zoals ik zelf was"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

De eerste zes maanden van Gert Verheyen als hoofdtrainer in de Jupiler Pro League zijn achter de rug. Tijd voor een terugblik.

Ideaal is de passage van Gert Verheyen bij KV Oostende nog niet te noemen, maar de ex-speler van onder meer Club Brugge doet het lang niet zo slecht. Zeker niet als je weet dat er tijdens de zomer heel veel veranderd is bij de kustploeg. Zijn ploeg verkeert niet in acuut degradatiegevaar en bekampt AA Gent in de halve finale van de Beker van België.

Naar onder kijken in het klassement, daar doet de voormalige analist niet aan mee. "We hebben nog ambities, maar Play-off I is natuurlijk uitgesloten. We kunnen onze rangschikking nog verbeteren. Eupen en Cercle Brugge staan net boven ons en dat zijn ploegen van ons niveau. Als we het goed doen, kunnen we nog boven hen eindigen", reageerde hij bij Sporza.

Dat je de lat ook niet even hoog mag leggen als vorig seizoen is logisch. Door het vertrek van voorzitter Marc Coucke is de club financieel minder sterk. "Als we min of meer hetzelfde niveau behouden na het vertrek van Marc Coucke, dan ben ik als coach tevreden."

Verheyen ziet progressie bij zijn troepen. Vooral op training zag hij zaken die hij liever anders had gewild. Zijn gemoedstoestand is geëvolueerd van ongerust naar hoopvol. "Ik vraag niet dat ze allemaal zijn zoals ik zelf was. Maar ik vind dat je als prof ook de plicht hebt om elke dag het beste van jezelf te geven, om te willen verbeteren. Daar was ik in het begin teleurgesteld over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties