OHL-aanwinst debuteert in moeilijke omstandigheden: "Het veld leek eerder een schaatsbaan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 0 reacties

Moeilijk debuut voor Sascha Kotysch bij Oud-Heverlee Leuven

OHL-aanwinst debuteert in moeilijke omstandigheden: "Het veld leek eerder een schaatsbaan"

Enkele dagen na zijn transfer naar OHL kreeg ervaren rot Sascha Kotysch meteen een basisplek van Nigel Pearson in het duel tegen Union. De 30-jarige Duitser kon zijn team wel niet van een nederlaag behoeden.

Pearson vroeg en kreeg versterking. De ervaring van Kotysch (op de foto nog bij STVV, red.) moet de achterlinie in Leuven versterken. Al was het een debuut in mineur door de 2-1 nederlaag bij Union. Vooral het bevroren veld was achteraf de boosdoener. "Het leek eerder op een schaatspiste dan op een voetbalveld", vertelde Kotysch na zijn eerste match in Leuvense loondienst.

'Precies beton'

"Het veld lag er niet goed bij. Het was precies beton. De spelers moeten toch een beetje beschermd worden tegen zulke toestanden. Maar we moesten spelen. Makkelijk was het niet, zeker niet voor de jongens achterin die wat lengte hebben. Draaien was moeilijk, net als voetballen. Jammer dat je dan ook nog eens verliest", baalde de centrale verdediger.

OHL kwam via een kopbal van Moore op voorsprong, maar kon niet lang profiteren van die bonus. "Na onze voorsprong probeerden we in een blok te spelen en weinig kansen weg te geven. Maar zij hebben natuurlijk ook veel kwaliteit rondlopen. Dat hebben ze de laatste weken en maanden al vaak genoeg getoond."

Elke week knokken

De ruimte tussen de linies was groot bij OHL, er was weinig druk naar voor en aanvallend konden de Vlaams-Brabanders nauwelijks iets in elkaar knutselen. Het leek wel of de rode lantaarn in 1B tevreden was met een punt. "Je wilt elke match winnen", weerlegde Kotysch die vraag, "zeker als je dan nog eens 1-0 voor staat. We deden ons best, maar het was gewoon erg moeilijk."

Nog geen punten in 2019 voor OHL, in de matchen tegen Lommel en Roeselare is het voor de zoveelste keer al dit seizoen van moeten. "We wisten dat het moeilijk zou worden. Elke week knokken is de boodschap. We moeten dringend punten pakken en hopelijk kunnen we daar volgende week mee beginnen", besluit de OHL-nieuwkomer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties