Waarom Frenkie de Jong een toptransfer naar Barcelona boven PSG en Man City verkoos
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Frenkie de Jong verklaart zijn keuze voor FC Barcelona

Waarom Frenkie de Jong een toptransfer naar Barcelona boven PSG en Man City verkoos

Nu is het ook officieel: Frenkie de Jong doet het seizoen nog uit bij Ajax en verhuist dan naar het grote Barcelona. De Blaugrana won dus de strijd met PSG en Manchester City om het Nederlandse wonderkind.

In gesprek met Voetbal International verklaart Frenkie de Jong zijn beslissing. "PSG was ook een topkeuze geweest. Een mooie club, een topteam, goede trainer", zegt hij.

"Daar was de kans op speelminuten van de drie opties ook het grootst. De competitie had een voor- en nadeel kunnen zijn: je hebt de tijd om er te groeien, maar de Franse is een iets minder sterk dan de Spaanse of de Engelse."

Vrijdag was ik eruit: het moest Barcelona worden

Maar uiteindelijk werd het Barcelona, zoals intussen officieel bekend is. "Afgelopen vrijdag heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt. Samen met mijn vriendin Mikky en zaakwaarnemer Ali Dursun hebben we het thuis nog eens allemaal besproken. Ik was eruit: het moest Barcelona worden", aldus de Jong.

"De doorslag gaf gewoon de club Barcelona. Het is zo’n mooie club. Elk kind droomt ervan om daar te mogen spelen. Ik kreeg die mogelijkheid. Die moest ik pakken."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws