'Veteranen' Deschacht en Buffel tegenover elkaar in de degradatietopper en vertellen een gewéldige anekdote: "Misschien wel de laatste keer dat ik in de sneeuw heb getraind"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Vrienden Deschacht en Buffel gunnen elkaar even niets in de degradatietopper tussen Zulte Waregem en Lokeren

'Veteranen' Deschacht en Buffel tegenover elkaar in de degradatietopper en vertellen een gewéldige anekdote: "Misschien wel de laatste keer dat ik in de sneeuw heb getraind"
Foto: © photonews

De carrières van Thomas Buffel en Olivier Deschacht gaan niet eeuwig meer blijven duren, maar zaterdag staan oud gedienden voor een cruciaal duel in de strijd om het behoud. Als de ploeg van Deschacht verliest is het zo goed als over voor hen in de hoogste klasse.

Naast het veld zijn Thomas Buffel en Olivier Deschacht dikke vrienden, maar zaterdagavond zal er daarnvan niet veel te merken zijn. De 37-jarige 'veteranen' staan met getrokken messen tegenover elkaar, want de belangen van de degradatietopper zijn enorm groot.

"Voor ons is het stilaan de laatste kans - we moéten winnen. Anders wordt de kloof te groot", zegt Olivier Deschacht bij Het Laatste Nieuws. "Voor jullie zijn er nog kansen genoeg voor de redding." Maar daar is Buffel het niet mee eens: "Wij moeten toch ook niet te veel meer weggeven. En zeggen dat we in het begin van het seizoen nog luidop droomden van play-off 1."

Ondanks de sportieve malaise waarin beide teams verkeren houden beide heren nog enorm veel van het spelletje. "Het gaat niet om geld of roem, wel om plezier. Wie weet was het deze week wel de laatste keer dat ik in de sneeuw trainde.", aldus Deschacht.

"We beseffen dat het afscheid nadert. Iedere hardnekkige blessure kan het einde betekenen. Dan geniet je van elk moment."

Bob Peeters

De twee voetballers zitten in hun late dertiger jaren (37) en verschillen maar drie dagen. Ze leerden elkaar kennen bij de Rode Duivels en daar hebben ze nog een hilarische anekdote over. Met Bob Peeters in de hoofdrol, hoe kan het ook anders?

"We zaten op het vliegtuig en Peter Vanderheyden wou de draagbare dvd-speler van Bob gebruiken. Die kende dat nog niet. Bob had daar een pornofilm ingestoken en riep de stewardess. Toen die er bijna was drukte hij van ver op 'play' en Peter werd bloedrood", aldus Buffel.

Zaterdagavond zal er minder gelachen worden. Bovendien is de kans klein dat de twee tegenover elkaar staan, want Buffel is net terug uit blessure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties