Analyse Amrabat nu ook als verdediger: de zogezegde flopaankoop die alsmaar belangrijker wordt voor Club Brugge

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Oostende
| 25 reacties
Amrabat nu ook als verdediger: de zogezegde flopaankoop die alsmaar belangrijker wordt voor Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwste surprise van chef Leko: Sofyan Amrabat als verdediger. Voor KV Oostende-Club Brugge schoof de Marokkaanse middenvelder een rijtje achteruit en daar bleef hij ook een hele wedstrijd staan. Voor herhaling vatbaar?

Ten eerste, viel de opmerkelijke wissel compleet uit de lucht? Niet bepaald. Tijdens de winterstage in Doha, in een oefenmatch tegen PSV, probeerde Leko de positiewissel al eens voorzichtig uit. In Oostende was het wel de eerste keer dat hij het vanaf de start deed in een match met inzet.

Amrabat was de meest rechtse van de centrale verdedigers. Een positie die normaal voorbehouden is voor Poulain of back-up Decarli, maar die twee lijken hun krediet te hebben verspeeld met enkele opeenvolgende povere prestaties. Zelfs in die mate dat de coach er dan nog liever een middenvelder zet.

Geduld is een schone deugd

Op zijn prestatie viel weinig af te dingen. Strijden voor elke bal, sterk één-op-één, correct zijn instructies gevolgd, niet te veel risico's. Zijn rechtstreekse tegenstander Fashion Sakala had er niet veel tegenin te brengen. Enkel het gebrek aan automatismen was soms te zien, maar dat is natuurlijk niet abnormaal.

Eén ding is intussen wel duidelijk geworden: Amrabat wordt alsmaar belangrijker voor Club Brugge. Vergeet niet dat de zomeraankoop in zijn eerste maanden al bijna aanschouwd werd als een flop. Eind november kreeg hij pas zijn eerste basisplaats, toen in Dortmund, maar het was wel meteen vol overtuiging en sindsdien is hij een belangrijke en zoals nu blijkt ook heel polyvalente schakel gebleken. 

Terug naar het middenveld

Zondag wacht Club een topper in eigen huis tegen AA Gent. Of Amrabat dan opnieuw als verdediger zal spelen? Vermoedelijk toch niet. Gent is zeker aanvallend nu eenmaal een ander kaliber dan Oostende. Bovendien is Nakamba geschorst na zijn rode kaart, dus is de kans groot dat Amrabat die plaats op het verdedigende middenveld weer zal moeten invullen en dan krijgt ook Poulain wellicht zijn plaats terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties