Speelminuten over de laatste vijf jaar: Rode Duivel valt net buiten de top 10, Chelsea-verdediger absolute uitblinker
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Slechts 10 spelers verzamelden meer minuten dan Romelu Lukaku in de vijf grote Europese competities

Speelminuten over de laatste vijf jaar: Rode Duivel valt net buiten de top 10, Chelsea-verdediger absolute uitblinker
Foto: © photonews

Het voetbalobservatorium CIES heeft een lijstje gepubliceerd met daarin de top 25 van spelers en doelmannen die het meeste speelminuten verzamelden in de vijf grote Europese competities. Daarin staan twee Rode Duivels.

CIES maakte twee lijstjes: een voor doelmannen en een voor veldspelers. In beide lijsten staat een Rode Duivel. Bij de keepers is de aanwezigheid van Thibaut Courtois geen verrassing. Hij speelde 14.644 minuten in de Premier League (Chelsea) en de Primera División (Real en Atlético Madrid) en staat op plek 13.

Voor alle spelers werd, voor alle duidelijkheid, alleen de speeltijd in de nationale competities in rekening gebracht. Geen Europese wedstrijden of bekerduels. Samir Handanovic (17.010 min.) van Internazionale topt het lijstje met 450 minuten meer dan Anthony Lopes (Lyon). Buffon (Juventus en PSG) is het 'sluitstuk' van het lijstje met 12.966 minuten.

Keizer César

De Belg met de meeste speelminuten in het lijstje van veldspelers is Romelu Lukaku. Bij Everton en Manchester United stond hij maar iefst 14.741 minuten op het veld. Goed voor plaats elf.

Een van zijn rechtstreekse tegenstanders in de Premier League voert het lijstje aan: Chelsea-verdediger César Azpilicueta. Zijn 16.099 minuten zijn goed voor net geen 179 x 90 minuten. Hij deed er wel 182 matchen over.

De statistieken zijn gebaseerd op alle wedstrijden tussen 1 januari 2014 en 28 januari 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties