Georges Leekens krijgt er maar geen genoeg van: hij gaat morgen van start bij nieuwe club

Sam Suttels
Sam Suttels
| 8 reacties
Georges Leekens krijgt er maar geen genoeg van: hij gaat morgen van start bij nieuwe club
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leekens wordt 70 dit jaar, maar hij blijft maar doorgaan. Morgen begint hij als coach bij Tractor Sazi in Iran.

België, Turkije, Nederland, Algerije, Saoedi-Arabië, Tunesië en Hongarije: letterlijk overal heeft hij gezeten. Ondertussen is hij toe aan de 26ste(!) ploeg in zijn rijkgevulde trainerscarrière. Sporza wist hem te strikken voor een interview.

Het begon uiteindelijk weer te kriebelen

"De bedoeling was eigenlijk om gewoon thuis te blijven en het was ook leuk tijdens Kerst en Nieuw, maar uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen."

"Ik ben hier als een koning onthaald. Je weet hoe dat gaat in zuiderse landen. Het leven is hier voetbal. Je kunt het vergelijken met Italië, maar dan 2 of 3 keer straffer. Het is hier nu erg koud, -4° C, maar het zijn warmbloedige mensen."

Meedraaien in de top 4 met spelers als Constant en Dejagah

"Tractor wil in de top 4 meedraaien. We staan nu vijf punten achter op een trio dat aan de leiding staat. We hebben heel wat werk om hen nog in te halen. Ik heb hen gezegd dat ze die vijf punten gewoon moeten vergeten. Er begint nu een nieuwe competitie."

Leekens is zich ervan bewust dat het niet op 1,2,3 zal lukken. "Ik ben hier nog maar twee à drie weken. Alles is nog nieuw, ook heel wat spelers (onder meer Kévin Constant, ex-Milan en Ashkan Dejagah, ex-Wolfsburg). Het zal tijd en energie kosten om hier iets op te bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties