Factcheck "Topclubs komen zo vaak achter in Jupiler Pro League" - En wie zijn de comeback-kids?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Topclubs komen zo vaak achter in Jupiler Pro League" - En wie zijn de comeback-kids?
Foto: © photonews

Club Brugge, RSC Anderlecht en KRC Genk. Drie topclubs, maar ze komen zo vaak op achterstand. Of zo lijkt het toch alvast, maar klopt dat ook? En wat doen ze er dan mee als ze op achterstand komen?

KRC Genk heeft er de laatste matchen een patent op: zowel tegen AA Gent, STVV, Moeskroen als Waasland-Beveren kwamen ze op achterstand. In drie van de vier gevallen konden ze uiteindelijk nog aan het langste eind trekken. 

Niemand pakte al meer punten dan de Limburgers dit seizoen na een achterstand, waardoor ze ook met recht en reden op nummer 1 staan in de stand momenteel. Niet minder dan 19 punten raapten ze nog, nadat ze eerst op achterstand kwamen.

Maar: ze kwamen wel 'amper' negen keer op achterstand dit seizoen. Dan doen Club Brugge (10x), AA Gent (13x) en Anderlecht (13x) toch nog 'beter' wat dat betreft. Maar: Gent moet het stellen met 11 extra punten, Anderlecht met 10 en Club zelfs maar met 9. Standard en Antwerp vinden we nog verder in het klassement.

Doen het wél goed: STVV. Ook zij kwamen dit seizoen al 13x op achterstand, maar 8x wisten ze toch nog minstens één puntje te pakken: 4 zeges, 4 nederlagen. Met 16 extra punten staan ze dan ook tweede in dat klassement, het helpt zeker in de strijd om play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties