Ex-doelmannen laten hun licht schijnen op incident na Brugse derby: van "dit kan gebeuren" tot "kinderachtig kopiegedrag"
Redactie
| 17 reacties

Dany Verlinden en Geert De Vlieger lijnrecht tegenover elkaar over vlagincident Cercle-Club

Ex-doelmannen laten hun licht schijnen op incident na Brugse derby: van "dit kan gebeuren" tot "kinderachtig kopiegedrag"

Een bewogen derby op Jan Breydel leverde geen winnaar op. Na het laatste fluitsignaal vond Cercle-aanvaller en auteur van de 2-2 Irvin Cardona het nodig om een vlag op de middenstip te planten. Voormalige Club-keepers Dany Verlinden en Geert De Vlieger gaven hun mening over het voorval.

Verlinden, huidig keeperstrainer van Cercle, gaf op Vier aan dat zulke dingen kunnen gebeuren in the 'heat of the moment'.

“Ik proefde vooral frustratie bij Club. Zij hadden de kansen om het af te maken, dan moet je achteraf niet komen zeggen dat je niet genoeg gekregen hebt. Ach, dat zijn dingen die gebeuren in het heetst van de strijd. In het verleden is dat langs beide kanten ook al gebeurd.”

Goedkope sensatie

De Vlieger had in Sports Late Night veel minder begrip voor de actie van Cardona. “Kinderachtig kopiegedrag. Dit was totaal onnodig, ook die vechtpartij erna. Ze zouden beter het gedrag van de beste voetballers kopiëren. Dat zou een pak uitdagender maar natuurlijk ook heel wat moeilijker zijn. Dit was goedkope sensatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties