Sportpsycholoog niet akkoord met aanpak Mechelen-coach: "Geen goed idee om spelers dit individueel te laten verwerken"

Sam Suttels
Sam Suttels
| 4 reacties
Sportpsycholoog niet akkoord met aanpak Mechelen-coach: "Geen goed idee om spelers dit individueel te laten verwerken"

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Het was werkelijk een donderslag bij heldere hemel: Mechelen ging afgelopen zaterdag met zware 0-5 cijfers onderuit tegen Union Sint-Gillis. En dat terwijl Roeselare concurrent Beerschot-Wilrijk eerder op de dag al dure punten had afgesnoept.

Malinwa liet zo een gouden kans liggen om uit te lopen op Beerschot-Wilrijk. Wouter Vrancken, trainer van KV, liet nadien verstaan dat puntenverlies van een concurrent een negatieve impact kan hebben. Daarin treedt sportpsycholoog Jef Brouwers, onder meer werkzaam voor de Rode Duivels, hem bij. 

“Waarschijnlijk zal het mentale aspect voor de wedstrijd hebben meegespeeld, wat niet noodzakelijk gunstig is. Het vergroot alleen maar de onderbewuste druk. In het vertrouwde proces blijven, is op zo een moment het allerbelangrijkste. Niet beginnen denken aan ‘moeten winnen om die promotiefinales te vermijden’", aldus Brouwers in Gazet van Antwerpen​.

Verwerken in groep en niet alleen

Vrancken gaf zijn spelers na de pandoering twee dagen vrij. Met die aanpak gaat Brouwers niet akkoord. 

“Als psycholoog ben ik er geen voorstander van om spelers hier individueel mee te laten omgaan. Wanneer spelers twee dagen thuiszitten, kan individuele onrust leiden tot nog grotere onrust. Het is een voetbal­gewoonte om in zulke situaties ­spelers vrij te geven om in hun eentje op hun positieven te komen. Je moet er net mee bézig zijn, er in groep over spreken om dit af te sluiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties