Wat gaat Olivier Deschacht (38) volgend seizoen doen? "Hij zal nog niet stoppen" & "De eersteklassers zullen wel komen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 6 reacties
Wat gaat Olivier Deschacht (38) volgend seizoen doen? "Hij zal nog niet stoppen" & "De eersteklassers zullen wel komen"

Pijnlijk toeval voor Olivier Deschacht: in de heenmatch tegen 'zijn' Anderlecht scoorde hij nog een beslissend doelpunt, morgen dreigt de terugmatch de definitieve degradatie van zijn huidige club Lokeren te betekenen. T贸ch zien we hem volgend seizoen mogelijk nog altijd in 1A.

Wat gaat de 38-jarige veteraan na die onvermijdelijke degradatie doen? "Dat zegt hij niet tegen mij. Maar het is wel duidelijk dat hij ook volgend seizoen wil blijven voetballen", zegt vader Ronny Deschacht aan Het Laatste Nieuws. "Hij is nu ook aan de trainersschool begonnen, samen met Frank Boeckx. Dat heeft hij me ook niet gezegd, maar ik hoor het wel van anderen. Maar hij gaat nog niet stoppen met voetballen."

Mijn zaak overnemen? Voetbal is zijn leven, dat moet ik maar eens begrijpen en aanvaarden

Ronny Deschacht

Hoe? Waar? "Niet meer om linksback te spelen, zoals op Moeskroen. Dan moet hij te veel lopen. Maar er als centrale verdediger af en toe uit komen, dat lukt wel."

"Ik weet dat hij ook volgend seizoen bij Lokeren mag blijven, maar ik weet niet of hij in tweede klasse wil gaan spelen. Als je ziet hoe hij nu presteert, denk ik dat er ook wel ploegen uit eerste zullen komen", aldus Ronny Deschacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties