Interview De eerste kampioenen zijn al gekroond: "Iedereen waande ons al kampioen, maar daarom was de ontlading niet minder groot"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Zandhoven en Nieuwpoort zijn de eerste kampioenen in de lagere regionen

De eerste kampioenen zijn al gekroond: "Iedereen waande ons al kampioen, maar daarom was de ontlading niet minder groot"
Foto: © Photonews

Play-off 1 moet nog beginnen in de hoogste voetbalklasse, maar in de lagere regionen zijn de eerste kampioenen al gekend. Met nog 5 speeldagen voor de boeg mocht derdeprovincialer Zandhoven (Antwerpen) de champagne al bovenhalen. Samen met Nieuwpoort (West-Vlaanderen) zijn zij de eerste kampioenen.

We belden met Frank Dirix, de trainer van Zandhoven, en die klonk nog verrassend fris voor een kersverse kampioen. “Voor mij was het eigenlijk een vrij rustige dag. Ik was heel de week ziek en heb het zondag wat rustiger aan gedaan. Door de medicatie heb ik maar een paar pintjes gedronken. Ik ben wel blij dat ik alles bewust mee heb kunnen maken, in tegenstelling tot sommige spelers (lacht)”, aldus Dirix.

Een plekje in de top vijf was onze ambitie bij het seizoensbegin

Door de nederlaag van eerste achtervolger Zwaneven en door de klinkende overwinning van Zandhoven telt de voorsprong van paars-wit nu 16 punten, met nog maar vijf speeldagen op het programma. “Iedereen zei al dat de titel van ons was, maar daarom was de ontlading zondag niet minder groot. Zowel voor mij persoonlijk als voor de spelersgroep. Ik ben hier sinds dit jaar nieuw en vorig jaar kende ik geen goed seizoen. De club zelf kon zich ook maar met de hakken over de sloot handhaven, dus dit is wel bijzonder.”

De titel was dus niet meteen iets waar het bestuur op gehoopt had bij het seizoensbegin. “Het bestuur ambieerde een plekje in de top 5, zodat we toch al eens konden proeven van de eindronde. Het plan op lange termijn hield in om op twee à drie jaar tijd te promoveren en om dan een vaste waarde te worden in tweede, met misschien een uitschieter naar eerste.”

Het bestuur heeft de 'mystery party' alvast omgedoopt in het 'kampioenenbal'

De club kan alvast beginnen aan de voorbereidingen voor volgend seizoen, maar uitbollen is geen optie. “Een dag na de feestelijkheden kreeg ik al sms’jes van spelers die me dingen vertelden over de tegenstander van volgende week. Over afwezigen enzovoort. Iedereen wil gewoon blijven winnen. Ik ga ook geen onnodige wijzigingen doorvoeren.”

In een seizoen met slechts twee nederlagen en een gelijkspel zijn er tal van hoogtepunten. Dirix pikte er voor ons twee uit. “Ten eerste was er het burenduel tegen Pulle voor 800 aanwezigen. Je wilt natuurlijk niet afgaan en voor de match worden er dingen gezegd zoals: ‘Een nederlaag tegen de buren zou een smet op de titel zijn’. Tja, dat hoort erbij. Daarnaast was er ook de match tegen de eerste achtervolger. Bij een nederlaag spraken we ‘maar’ over en zevenpuntenkloof in plaats van over een straatlengte van dertien punten.”

Voor Zandhoven is het de vijf resterende matchen nog telkens feest, al komt er ook nog een algemene kampioenenviering. “Het bestuur had eind april een ‘mystery party’ gepland. Dat hebben ze nu maar fijntjes omgedoopt tot ‘kampioenenbal’.” Hopelijk voor Dirix kan hij dan wel grondig meevieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3C)

Nieuwste reacties