Rutten verdedigt ellebogenwerk Santini, maar... "Ik heb er ook voorzichtig met hem over gesproken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 19 reacties

Fred Rutten sprak met Ivan Santini over zijn ellebogen

Rutten verdedigt ellebogenwerk Santini, maar... "Ik heb er ook voorzichtig met hem over gesproken"

Het kan niet dat Fred Rutten zich geen zorgen maakt om Ivan Santini, zijn enige overgebleven spits. Die ontsnapte twee weken op rij aan een rode kaart. De Nederlandse coach van Anderlecht sprak dan ook met zijn targetman.

"Ja, ik heb met hem daar heel voorzichtig over gesproken", aldus Rutten. "Het is belangrijk dat hij dat soort zaken binnen de perken houdt. En hij ziet dat ook in." 

Die slag, daar kan de coach natuurlijk niet omheen, maar die ellebogen zijn er stevig ingebakken. "Kijk, het is een type dat al heel zijn carrière zo speelt. Maar zoals ik hem ken, is dat nooit bewust. Het is een lieve man en je moet er nu eenmaal rekening mee houden dat in het voetbal zulke zaken gebeuren."

Hij wil het dus niet dramatiseren, maar een schorsing van de Kroaat kan hij nu missen als de pest. Scheidsrechters hebben de beelden van de afgelopen weken immers ook gezien. "In mijn korte periode hier heb ik ervaren dat de scheidsrechters heel professioneel zijn. Ik zou het unfair vinden als ze dat nu in rekening gaan brengen. Ik geloof daar ook niet in."

"De buitenwacht interpreteert het ook graag naar wat het wil zien. En dat is niet altijd gerechtvaardigd", besloot Rutten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties