Zetterberg legt uit hoe hij de transferpolitiek bij Anderlecht ziet: "Anderlecht mag alleen spelers voor de centrale as kopen"
Redactie
| 4 reacties

Pär Zetterberg heeft een duidelijk plan met Anderlecht

Zetterberg legt uit hoe hij de transferpolitiek bij Anderlecht ziet: "Anderlecht mag alleen spelers voor de centrale as kopen"
Foto: © photonews

Pär Zetterberg is voor veel mensen 'Mister Anderlecht'. De fans beschouwen hem als de belichaming waar het voetbal van paars-wit voor moet staan. Maar ook de bestuurstop ziet dat zo. Dus mag hij zijn 'plan' voor de ploeg duidelijk maken. En dat lijkt conform met het idee dat er leeft...

Coucke en Verschueren willen immers de jeugd kansen blijven geven. Zetterberg denkt in die optiek ook over de transferpolitiek. "Een club als Anderlecht mag éigenlijk alleen spelers kopen voor de as van de ploeg. Voor de andere posities moet je jongens kunnen opleiden", klinkt het in HLN.

Geen links- en rechtsbacks meer halen, geen flankaanvallers, wel gerichte versterkingen om de jeugd bij te staan. "Als Anderlecht investeert, moet dat in de eerste plaats voor de as zijn. Omdat 'la colonne vertébrale' het hart van je ploeg is. Daar moeten spelers lopen met leiderskwaliteiten, met persoonlijkheid, en met het talent om het elftal een surplus te bieden."

"Je kunt niet elke week top zijn. Soms speel je matig, zoals wij vorige zondag in Lokeren. Ik heb mij laten vertellen dat Anderlecht dít soort wedstrijd voor Nieuwjaar niet had gewonnen. Omdat met Kara, Zulj en Kums nu drie mensen in de as van de ploeg staan die de rest op sleeptouw nemen."

Verschaeren

Al heeft Anderlecht ook kwalitatieve spelers voor de as uit de jeugd. "Ik zeg er wél bij: je moet niet kopen óm te kopen. Met Yari Verschaeren hebben we iemand die de toekomst van Anderlecht is in het centrum van de ploeg. Dan moet je niet iemand kopen die de ontwikkeling van Yari kan belemmeren."

Voor Verschaeren ziet hij een toekomst als spelverdeler. "Hij is wat ik noem een 'Anderlecht-speler'. Yari is voortdurend in beweging, hij kan snel wegdraaien, is rap op de eerste meters, en zijn balcontrole is uitstekend. Ik zou hem wel graag wat ballen over een grotere afstand zien trappen - en Yari moet proberen om beslissender te zijn. Ik zeg hem vaak dat hij meer met zijn hoofd rechtop moet lopen, om zo de opties beter te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties