Zondagvoetbal afschaffen? Anderlechtse burgemeester dient zijn confrater uit Luik van antwoord

Zondagvoetbal afschaffen? Anderlechtse burgemeester dient zijn confrater uit Luik van antwoord
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zaterdag verscheen er een voorstel van de Luikse burgemeester Willy Demeyer om zondagvoetbal in België af te schaffen omwille van de grote kosten. Een idee dat op veel tegenkanting stuitte. Anderlechts burgemeester Eric Thomas heeft er zijn mening over.

In Anderlecht wordt er al jaren niet meer op zaterdag gevoetbald, de gemeente verbiedt dat immers. "Je moet de organisatie van een voetbalmatch beoordelen op twee zaken: veiligheid en uitvoerbaarheid", zegt hij bij de RTBF. "Voor mij is zondagnamiddag een goed tijdstip voor de clubs. Er zijn veel minder incidenten op een zondag. Het publiek is meer familiaal, anders dan het publiek dat naar het Astridpark komt op een vrijdag- of zaterdagavond."

Volgens hem kost de veiligheid ook niet meer op een zondag. "We hebben twee jaar geleden - op vraag van Anderlecht - een onderzoek gedaan naar de kosten die de gemeente en de politie hebben tijdens matchen. Dat is ongeveer 800.000 euro per jaar, maar dat recupereren we door de tax op de recettes van de club. Wat ook ongeveer overeenkomt met 800.000 euro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties