"Laatste strohalm voor Gent" & "Er zijn momenteel slechtere velden dan op Stayen": analist kan er geen favoriet uitpikken voor STVV-Gent

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
"Laatste strohalm voor Gent" & "Er zijn momenteel slechtere velden dan op Stayen": analist kan er geen favoriet uitpikken voor STVV-Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gent en Sint-Truiden hebben na 29 speeldagen allebei 47 punten verzameld. In andere jaren speel je met zo'n puntentotaal play-off 1, maar nu valt één van hen na de onderlinge strijd uit de boot . Wij vroegen Eric Van Meir naar een favoriet, maar hij moest ons het antwoord schuldig blijven.

AA Gent heeft 9 op 9 gepakt tegen Standard, Oostende en Zulte Waregem. De Kanaries botsten op ploegen in vorm Club Brugge en Moeskroen. Zij haalden 1 op 6 en moeten zondag winnen om zich te kwalificeren voor de ultieme eindronde.

Kunstgras voordelig voor STVV?

“Ik denk dat we nu niet meer van een favoriet kunnen spreken. Gent is die laatste strohalm aan het grijpen en zit in een goede flow. STVV heeft dan weer het thuisvoordeel. Echt waar, dit is een fifty-fifty geval”, klonk het bij analist Eric Van Meir.

“Bij Gent hebben ze er tijdens de winterstop alles aan gedaan om zich nog te plaatsen voor play-off 1. De technische staf werd uitgebreid en er werd ook verstandig ingekocht. Sorloth is een aanwinst en Bezus ook, al start die laatste wel niet vaak. De Buffalo’s houden zich nu echt vast aan de laatste strohalm.” Zondag zullen we zien in welke mate Marc Brys Bezus mist.

“Sint-Truiden is een heel sterke ploeg in eigen huis. Daar hebben ze enkel nog maar van Racing Genk verloren”, aldus Van Meir. De Kanaries spelen in Stayen op kunstgras, maar dat is volgens Van Meir maar een detail.

“Ja, zij spelen er om de 14 dagen op. Ik heb gelezen dat Gent gevraagd heeft om een dag vroeger dan voorzien op het synthetische veld te mogen trainen. Bovendien heb ik de laatste weken veel velden gezien die er slechter aan toe waren dan dat op Stayen.”

Zondagavond omstreeks 19u45 kennen we ook de laatste deelnemer van play-off 1. Dat het een match onder hoogspanning wordt op Stayen staat nu al buiten kijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties