Wie is de beste doelman in de JPL? "Bolat iets atletischer dan Didillon en Vukovic"
Redactie
| 16 reacties

Geert De Vlieger vindt Sinan Bolat misschien wel de beste keeper in België

Wie is de beste doelman in de JPL? "Bolat iets atletischer dan Didillon en Vukovic"

In januari liep Sinan Bolat nog zwaar ontgoocheld weg op het Gala van de Gouden Schoen. De doelman van Antwerp greep naast de prijs van 'Beste doelman' en vond dat uitermate onterecht, net als vele anderen. Maar is hij nu de beste van België?

Geert De Vlieger meent - met enig voorbehoud - van wel. "Sinan is daarin zeker een van de betere doelmannen van België, hij hoort bij de meest complete, de meest stabiele. Het heeft ook punten opgeleverd voor Antwerp, dus ja, misschien is hij wel bij de beste", klinkt het in S/V Magazine.

Ook Danny Vukovic van Genk en Thomas Didillon van Anderlecht maken wel indruk. "Clean sheets zijn inderdaad relatief in het presteren van een doelman. Wat mij meer aanspreekt bij Bolat is wat hij de ploeg bijbrengt, het gebied dat hij beheerst. De beste Bolat bestrijkt in zijn zestien meter redelijk wat ruimte. Op dat vlak scoort hij bij mij iets meer punten dan Vukovic."

"Ik ben rond hem wat achterdochtig begonnen, omdat ik hem toch niet van het niveau van Mathew Ryan vond, maar al bij al doet hij het voortreffelijk in Genk. Vukovic en Didillon zijn wat gelijkaardig, en dan vind ik Bolat toch iets atletischer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties