Ook al geen Rashford bij Engeland

Redactie
Ook al geen Rashford bij Engeland

De competities in Europa zijn opnieuw begonnen en dat wil zeggen dat er heel wat nieuws is. Wij houden u via dit overzicht ook op de hoogte van de kleine nieuwtjes die er dagelijks te rapen vallen.

Ook al geen Rashford bij Engeland

Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, zit met twee belangrijke afwezigen. Hij kan geen beroep doen op Trent Alexander-Arnold van Liverpool en later kreeg hij ook slecht nieuws over Marcus Rashford. De jonge spits van Manchester United moet de kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Montenegro aan zich voorbij laten gaan.

Sprokkels

Spelers van Southampton de eerste die gaan inleveren in de Premier League

Southampton is de eerste Premier League club waar de spelers een deel van hun loon gaan inleveren. De club maakte via loonsvermindering van de spelers en staf bekend via de officiële kanalen.


Man United licht optie van Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah zal ook volgend jaar uitkomen voor Manchester United. De rechtsback lag tot 30 juni 2020 onder contract, maar de Red Devils hebben de cluboptie op een extra jaar verlengd.


30 april is deadline voor EK-speelsteden

Het EK werd met een jaar uitgesteld en nu rijst ook de vraag of sommige speelsteden zullen afhaken. UEFA heeft donderdag gecommuniceerd dat het ten laatste op 30 april zal communiceren of er al dan niet steden worden geschrapt of vervangen.


Courtois en Hazard bereid om in te leveren

De spelers van Real Madrid zijn bereid om 10 tot 20 procent van hun loon af te staan. Op die manier kan de club garanderen dat het personeel geen loonverlies hoeft te lijden.


De Vereniging blaast 121 kaarsjes uit!

Lang zullen ze leven... Proficiat Cercle Brugge met het 121-jarig bestaan. De Vereniging had al een reden om te feesten door de miraculeuze promotie en nu heeft de ploeg met stamnummer 12 er nog een extra.


Mourinho excuseert zich voor clandestiene training

José Mourinho kwam fel onder vuur te liggen toen hij samen met enkele spelers in een park werden gespot. Ze waren aan het trainen en hielden geen rekening met social distancing principes. De Portugese manager heeft zich nu geëxcuseerd voor het voorval.


Rode Duivels behouden hun leidersplaats

Aangezien er niet op internationaal niveau is gevoetbald door de uitbraak van het coronavirus blijft de FIFA-ranking ongewijzigd. De Rode Duivels zijn dus nog steeds de leider, gevolgd door Frankrijk en Brazilië.


Loonsvermindering voor Fellaini en Dembélé ligt op tafel

In tal van competities wordt er onderhandeld over eventuele loonsverminderingen voor spelers. Ook in China is dat nu aan de orde. De kans dat Marouane Fellaini en Mousa Dembélé straks moeten inleveren is dus niet onbestaande.


Clubtopschutter van Tottenham naar intensieve

Engelse voetballegende Jimmy Greaves is er slecht aan toe. De topschutter van Tottenham is opgenomen in het ziekenhuis, zo liet de Noord-Londense club dinsdagavond weten.


Nederland gaat wel voor 'normaal competitieslot'

In Nederland wil men de resterende speeldagen van de competitie nog afwerken. Dat zijn, afhankelijk van de ploeg, nog acht of negen matchen. De KNVB maakte dat plan dinsdag bekend. Daarvoor rekent de bond erop dat er vanaf midden juni weer gespeeld kan worden.


Mourinho en Tottenham onder vuur na gelekte trainingsbeelden

Tottenham heeft flink wat kritiek gekregen. De spelers kregen een training van José Mouriho in een park, maar daarbij werd geen rekening gehouden met de regels van social distancing.


Stanley Menzo bijna uit quarantaine

Stanley Menzo is momenteel coach in China en verkoos om terug naar dat land te trekken om er op termijn zijn job te kunnen uitoefenen. Daardoor moest hij twee weken verplicht in quarantaine, maar daar is hij nu bijna vanaf.


Son dan toch het leger in

Heung-Min Son leek door enkele knappe prestaties zijn legerdienst te kunnen ontlopen, maar deze maand zal hij alsnog verwacht worden in Zuid-Korea. Dat heeft Tottenham inmiddels ook bevestigd.


Coach van de Spaanse grote drie overleden

Radomir Antic is op 71-jarige leeftijd overleden. De coach was doorheen zijn carrière coach bij zowel Real Madrid, Atlético Madrid als Barcelona - iets wat niet veel mensen kunnen zeggen uiteraard. 


Eupen introduceert voetbal voor ouderen

KRC Genk sprong al in de dans, maar ook KAS Eupen gaat nu aan de slag met voetbal voor mensen boven de 55 jaar. 


Bayern hervat 'groepstraining'

De spelers hebben op maandag 6 april voor het eerst in lange tijd weer samen op het oefenterrein gestaan. Weliswaar in kleine groepjes, om de regels van social distancing te respecteren.


Xavi gaat een miljoen euro doneren

Xavi Hernandez, de gewezen middenvelder van FC Barcelona laat zijn groot hart zijn. De 40-jarige Spanjaard gaat een miljoen euro doneren voor de strijd tegen het coronavirus.


Verenigde Arabische Emiraten schuiven bondscoach na 5 maanden opzij

Ivan Jovanovic is niet langer de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 57-jarige Serviër volgde Bert Van Marwijk op en was nog maar sinds december in dienst.


Raman en co gaan maandag in groep trainen

Schalke 04 zal maandag in groep trainen. De groepjes zullen wel maar uit maximum zeven spelers bestaan en de spelers moeten voldoende afstand houden. Schalke 04 is de club van Benito Raman.


Ierland heeft nu al nieuwe bondscoach

Het uitstel van het EK 2020 naar de zomer van 2021 zorgt bij diverse landen voor problemen in verband met contracten van de bondscoach. Bij Ierland is de knoop doorgehakt: Stephen Kenny neemt over en moet het land naar het EK loodsen via de barrages.


Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties