Rutten begint met bijna helemaal fitte groep: "Dimata? Momenteel niet belangrijk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 1 reacties

Fred Rutten houdt momenteel geen rekening met Nany Dimata

Rutten begint met bijna helemaal fitte groep: "Dimata? Momenteel niet belangrijk"
Foto: © photonews

Fred Rutten zag tijdens de interlandbreak bijna iedereen terugkeren. Buiten probleemgeval Nany Dimata natuurlijk. Ook Zakaria Bakkali is nog niet klaar voor morgen.

"Iedereen is fris en fruitig teruggekeerd van interlandbreak", aldus Rutten. "Enkel Dimata en Bakkali zijn dus nog aan het revalideren. Voor de rest kon iedereen gedeeltelijk of geheel meetrainen."

Bij de mannen die 'gedeeltelijk' meetrainden ook Adrien Trebel. De middenvelder is wel helemaal hersteld, maar toch verwachten we hem zaterdagavond niet in de basis. "Hij heeft in ieder geval een paar dagen kunnen meedoen, ook in matchen elf tegen elf. Hij had ook geen terugval. Als ik van hem gebruik wil maken, is hij fit, maar hij heeft nog geen volledige match gespeeld. 't Is een goeie speler, zoals ik veel goeie spelers heb. Hij is veelzijdig, ik stop hem niet in een hokje."

Moeilijk voor Dimata

Dan blijft er over: hoe kijkt Rutten naar de revalidatie van Dimata? Die zou hij wel kunnen gebruiken. "Kijk, met alle respect naar mijn spelers, maar Dimata is op dit moment niet belangrijk. Als hij niet kan spelen, kan ik daar geen rekening mee houden. Voor hem is dat veel moeilijker om te managen. Eerst gaat het goed, dan valt hij terug, dan weer goed... Hij is nog altijd maar 21 en dan is dat moeilijk om te dragen. Maar voor mij zijn spelers pas belangrijk als ze letterlijk en figuurlijk terug op de deur kloppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties