Timothy Derijck zag twee bepalende factoren tijdens de inhaalbeweging van Gent richting PO 1
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Timothy Derijck komt terug op de stevige remonte van AA Gent in het slot van de reguliere competitie

Timothy Derijck zag twee bepalende factoren tijdens de inhaalbeweging van Gent richting PO 1

Het scheelde niet veel, maar op het einde van de reguliere competitie herrees AA Gent als een feniks en plaatste zich alsnog voor play-off 1. Timothy Derijck komt met een verklaring.

Een tweeledige verklaring zelfs. "Met Alexander Sorloth werd er tijdens de winterstop flink wat kwaliteit in de groep gebracht. Zo eerlijk moet je wel durven zijn", zei Timothy Derijck in Sport/Voetbalmagazine.

"Zeker in vergelijking met de concurrenten voor play-off 1 hadden wij zo'n matchbeslisser nodig. Door zijn atletisch vermogen en balvastheid stelt hij het team in staat gemakkelijker aan te sluiten. En als we onder druk staan, kan je wel eens een bal wegtrappen."

Aanvallend sausje

Sorloth was een transfer van Jess Thorup. De trainer was de andere beslissende factor volgens Derijck. "Zijn kracht schuilt in de heldere communicatie met de groep. Het is geen dwingende peptalk, maar bijzonder goed verpakt. Die gave bezitten niet veel trainers."

"Ik voel me ook goed bij de offensieve mindset van onze coach. Thorup is een uitstekende combinatie van een Belgische en een Nederlandse trainer. Hij gaat altijd uit van een goede defensieve structuur, maar overgiet het graag met een aanvallend sausje", besloot de centrale middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties