Reactie STVV-aanvoerder onthoudt vooral het resultaat: "Tijdens de opwarming dachten we al dat het oorlog ging worden"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 12 reacties
STVV-aanvoerder onthoudt vooral het resultaat: "Tijdens de opwarming dachten we al dat het oorlog ging worden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint-Truiden staat alleen aan de leiding in groep A en dat heeft het onder meer te danken aan het winnende doelpunt van Jordan Botaka. De aanvoerder van de Kanaries was blij met het resultaat na een felbevochten zege op een moeilijk veld.

Het veld van Beerschot Wilrijk kreeg dit seizoen al flink wat te verduren en de stortbuien voor de wedstrijd maakten het nog moeilijker bespeelbaar. Zeker in vergelijking met het synthetische veld in Stayen. "Tijdens de warming-up zeiden we al dat het wel eens oorlog zou kunnen worden", zei Jordan Botaka na de 1-2 zege voor STVV.

Geen fantasietje

"We wisten dat het moeilijk zou worden om hier te voetballen op een veld dat zeker niet top was. Ons eigen spel spelen was dus niet eenvoudig, al lukte dat bij vlagen wel. Het liep voor ons niet zoals we dat gewoon zijn, maar we hebben de wedstrijd toch op een voetballende manier kunnen winnen."

Botaka liet tijdens de reguliere competitie al eens een flagrante misser optekenen vanop de penaltystip, toch nam de aanvoerder opnieuw zijn verantwoordelijkheid. "De strafschop zat er goed in. Ik was geconcentreerd en ik zag de keeper vroeg gaan. Dat maakte het voor mij gemakkelijk om de andere hoek te kiezen. Ik ben blij dat ik met die goal mee het resultaat heb kunnen bepalen."

Extra vertrouwen door die leiderspositie

6 op 6 dus voor de Limburgers en alleen groepsleider. "Van deze wedstrijd moeten we alleen het resultaat onthouden. Door de andere uitslagen staan we nu alleen op kop en dat geeft natuurlijk vertrouwen. We mogen nu even blij zijn met de zege, maar binnen enkele dagen staat de volgende match alweer op het programma."

 Stand G P W G V G = Vorm
1. KAA Gent KAA Gent 3 30 2 0 1 9-3 6 W W V
2. KV Mechelen KV Mechelen 3 29 2 0 1 8-7 1 W V W
3. STVV STVV 3 27 2 1 0 8-5 3 W W G
4. Standard Standard 3 19 0 2 1 4-8 -4 V G G
5. OH Leuven OH Leuven 3 19 1 1 1 4-4 0 V G W
6. Westerlo Westerlo 3 15 0 0 3 2-8 -6 V V V
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties