Standard, de spreekwoordelijke derde hond? "Nu gaan ze er dicht bij zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 24 reacties

Standard is volgens Wilfried Van Moer een grote titelfavoriet

Standard, de spreekwoordelijke derde hond? "Nu gaan ze er dicht bij zijn"
Foto: © photonews

'Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen.' Zou het spreekwoord straks ook van toepassing zijn op de Jupiler Pro League? Lang werden enkel Genk en Club Brugge gezien als grote titelkandidaten. Maar hey, daar zijn de play-offs, daar is Standard.

Standard speelde heel het jaar al wisselvallig, maar pakte nu wel zes op zes. "Eigenlijk is het goed dat je een beetje minder bent in de reguliere competitie”, zegt Wilfried Van Moer in Het Nieuwsblad.

"Want dat betekent dat je nadien kunt pieken. Kijk maar naar Genk. Zij hebben het in de reguliere competitie heel goed gedaan, maar ik vind toch dat het nu in Play-off 1 een tikkeltje minder loopt. En Standard zou nu kunnen pieken."

Standard werkte vorig seizoen ook al een fantastische inhaalrace af. "Maar nu zullen ze er dicht bij zijn", zegt Van Moer. "Tegen AA Gent was het geluk aan hun kant en ik merk dat Michel Preud'homme de ploeg nu anders laat spelen in uitmatchen. Thuis is Standard dominant, maar op verplaatsing speelt het nu echt resultaatvoetbal.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties