Dé derby, het moment om zich nog eens op te laden in play-off 2? "Historisch gezien kunnen wij de beste resultaten voorleggen"

Dé derby, het moment om zich nog eens op te laden in play-off 2? "Historisch gezien kunnen wij de beste resultaten voorleggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zat Zulte Waregem dit seizoen nog niet mee tegen KV Kortrijk en ook in play-off 2 begonnen ze wat aarzelend. Hoog tijd om tegen de Kerels iets recht te zetten, dus?

Als het van de supporters afhangt in ieder geval wel. Zij willen na de dubbele nederlaag in de competitie én de smadelijke uitschakeling in de Beker van België tegen de Kerels geen vierde opeenvolgende keer de boot in.

Opladen

En dus is het aan Francky Dury en de zijnen om zich op een of andere manier toch helemaal te proberen opladen voor de altijd sfeervolle derby. "We proberen er echt voor te gaan, maar op het veld zag je in die eerste matchen bepaalde spelers die zich niet konden opladen", klonk het bij menig speler na de eerste matchen.

Tegen Kortrijk moet het dus anders: "We spelen liever tegen hen dan tegen Eupen of Westerlo in play-off 2", beseft de coach. "Historisch gezien kunnen wij de beste resultaten voorleggen: vice-kampioen, drie bekerfinales, een Gouden Schoen, vijf keer play-off 1, ... Cijfers die ze in Kortrijk niet kunnen voorleggen. Maar: dit seizoen doen zij wat wij vorig jaar deden: drie keer van ons winnen."

Wie pakt de punten? Een thuiszege maakt via een gratis bonus een bedrag van 480 euro vrij bij een overwinning, de bezoekers kunnen zelfs 660 euro opleveren! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties