Standard ontvangt vrijdag Anderlecht: "Ik verwacht niet dat het makkelijker wordt"

Sam Suttels
Sam Suttels
| 8 reacties
Standard ontvangt vrijdag Anderlecht: "Ik verwacht niet dat het makkelijker wordt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na drie nederlagen op rij moet Anderlecht dringend een resultaat halen en dat op bezoek bij Standard. Maar na de bolwassing die Standard gekregen heeft, zullen zij zelf ook moeten reageren op gepaste wijze.

Na twee zeges en een nederlaag kan Standard het zich niet meer permitteren om punten te verliezen als het nog wil wedijveren met Genk en Club Brugge, dat weet ook Michel Preud'homme. "Het rapport oogt niet slecht, maar we zijn teleurgesteld na de verliespartij in Brugge. We moeten resultaat halen tijdens de komende twee thuiswedstrijden."

Niets beter dan een Clasico om terug op te staan. "Anderlecht gaat knokken voor elke morzel grond, ze hebben niets te verliezen en kunnen bevrijder spelen. Zoals ik al zei voor de laatste match van de reguliere competitie: Anderlecht beschikt over goede spelers met individuele kwaliteiten. Ik vind niet dat de kern ondermaats is. De resultaten zijn een oorzaak van een samenloop van omstandigheden."

Positie vasthouden

De slechte vorm van Anderlecht interesseert Standard niet. De Luikse coach focust zich op zijn team. "We haalden de laatste keer de zege binnen in de slotminuten en ik denk niet dat het deze keer makkelijker wordt. Hun situatie is hun zaak, we bereiden ons voor zoals altijd."

Als Standard wint, zetten ze Anderlecht op tien punten. "Ik ga mij niet fixeren op Anderlecht. We moeten onze positie vasthouden en de achtervolgers op afstand houden. Het ideale scenario is om minstens top 3 te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties