De Pro League wil meer bevoegdheden voor stewards": "Ze mogen bijna niets, daar moet verandering in komen!"
Redactie
| 17 reacties
De Pro League wil meer bevoegdheden voor stewards": "Ze mogen bijna niets, daar moet verandering in komen!"
Foto: © photonews

De Pro League pleit voor meer bevoegdheden voor stewards. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het incident dat vrijdag plaats vond in Standard, waarbij enkele supporters van Anderlecht zich van hun slechtste kant lieten zien.

De Pro League vindt dat het werk van de stewards geprofessionaliseerd moet worden. De stewards mogen wel fouilleren, maar ze hebben namelijk te weinig bevoegdheden om grondige controles uit te voeren. 

"Stewards weten hoe Bengaals vuur eruit ziet en waar de supporters het meestal wegsteken", zegt de Pro League bij Sporza. "Maar ze moeten wel de autoriteit krijgen om in te grijpen waar nodig. Ze moeten ook de identiteitskaart kunnen vragen aan de supporter."

Anderlecht

Dit heeft natuurlijk te maken met de wedstrijd Standard-Anderlecht van vorige vrijdag. Enkele supporters van Anderlecht maakten het te bont, waardoor de match na een half uur werd afgefloten. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem drong, na deze wedstrijd, zelf al aan op een bijscholing van de stewards.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties