Verschueren Senior geeft één raad aan Coucke en zijn zoon: "Je moet zorgen dat de harde kern je respecteert"
Redactie
| 28 reacties

Michel Verschueren ziet dat Anderlecht de band met zijn harde kern weer moet aanhalen

Verschueren Senior geeft één raad aan Coucke en zijn zoon: "Je moet zorgen dat de harde kern je respecteert"
Foto: © Photonews

Michel Verschueren heeft in zijn tijd ook wel menige crisis meegemaakt, maar nooit zo erg als nu. Hij zou het ook nooit zover laten komen hebben. Maar zijn zoon Michael gaat alvast zijn verantwoordelijkheid ook niet uit de weg. Zonder belerend te willen overkomen, geeft Verschueren sr. zijn mening.

Wat er vrijdag in Luik gebeurde, veroordeelt hij uiteraard ook. Maar hij verdedigt voorzitter Marc Couke ook. "Elke supporter was maar wat blij dat de club in handen bleef van een Belg en niet van een onbekende buitenlander. Geef Marc Coucke, die 80 miljoen euro op tafel legde, het voordeel van de twijfel. Mijnheer Coucke heeft toch al iets bewezen in het leven", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Let wel: deze crisis leert dat Coucke zich zal moeten aanpassen aan het DNA van deze club. Hij heeft duidelijk bepaalde gevoeligheden rond het Instituut Anderlecht onderschat."

Fanatiekelingen

Verschueren heeft wel één goeie raad voor Coucke en voor zijn zoon. "Wat zeker moet gebeuren, is dat het bestuur ook de banden aanhaalt met wat ik de fanatiekelingen noem. Wat ze deden, is fout, heel fout zelfs. Maar het is wel de harde kern die op alle uitmatchen present tekent."

"Je hebt die supporters nodig, want ook zij vertegenwoordigen het DNA van de club. Hoe vaak heb ik geen vergaderingen met hen belegd om de boel te ontmijnen?Je moet zorgen dat ze je respecteren, dat ze weten dat er ambitieuze plannen zijn. Dat de communicatie top is. Ik moet zeggen dat ik daar doorgaans in geslaagd ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties