Het onzichtbare puzzelstuk van Racing Genk: elegant, cruciaal, maar zonder ooit op te vallen

Het onzichtbare puzzelstuk van Racing Genk: elegant, cruciaal, maar zonder ooit op te vallen
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het Genkse middenveld maakte een grootse indruk tegen Club Brugge. Keizerlijk, zo speelden de drie centrale pionnen van de Limburgers. Maar de roem gaat altijd maar naar twee van hen. De derde is Bryan Heynen, even onmisbaar als Berge en Malinovskyi.

Om u een idee te geven hoe onzichtbaar Heynen soms kan acteren. Als we bij Photonews foto's van zondag van Malinovskyi gaan opzoeken, komen we aan 26 stuks. Berge moest het doen met zes. Heynen? Nul! Geen enkele! Dat wil niet zeggen dat Heynen slecht was, integendeel zelfs. Wat hij doet valt niet op, maar is wel o zo belangrijk.

Heynen is het verbindingsstuk, vult gaten, speelt simpel door en recupereert. De schoten en passes van Malinovskyi vallen meer op, het postuur en het gemak van Berge ook, maar de elegantie van Heynen verdwijnt daar soms eens tussen. 

Slimme jongen

Niet bij zijn ploegmaats of bij de technische staf van Genk, want die weten hoe belangrijk Heynen is geworden sinds het vertrek van Pozuelo. Je moet tijdens een wedstrijd maar eens in de gaten houden hoeveel hij aanspeelbaar is. Hoe slim hij loopt om de bal bij de verdediging op te vragen...

Hij zal geen vijf goals op een seizoen maken, maar het de spelers rond hem wel veel makkelijker maken om de doelpunten te maken. Heynen vult immers elk gat op als er eens eentje door een aanval uit positie gaat lopen. Het maakt van hem één van de onmisbare pionnen in de titelrace.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties