BREAKING: Coucke stopt als voorzitter van de Pro League: "Te veel belangenconflicten"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 82 reacties

Marc Coucke, de voorzitter van Anderlecht, stopt als voorzitter van de Pro League

BREAKING: Coucke stopt als voorzitter van de Pro League: "Te veel belangenconflicten"
Foto: © photonews

Marc Coucke heeft een drastische beslissing genomen. Hij stopt als voorzitter van de Pro League. Hij kon die functie niet langer combineren met het voorzitterschap bij Anderlecht.

"Bijna een jaar na mijn aanstelling als voorzitter van de Belgische Pro League heb ik besloten om mijn mandaat ter beschikking te stellen", zei Marc Coucke op de webstek van Sporting Anderlecht.

"Het voorzitterschap van een belangrijk orgaan zoals de Pro League is voor mij niet langer verenigbaar met het voorzitterschap van een topclub. Zowel de Pro League als RSC Anderlecht staan voor een aantal zeer grote uitdagingen, die sinds het begin van mijn mandaat als voorzitter alleen nog maar zijn toegenomen."

Belangenconflict

"Alleen is het tijdens de uitvoering van mijn mandaat duidelijk geworden dat er op korte termijn verschillende ‘conflicts of interest’ zullen ontstaan (eventuele beslissing over Europees voetbal voor RSCA bij eventuele schrapping KV Mechelen, nvdr.). In het belang van de geloofwaardigheid van de Pro League en mezelf, mag ik geen beslissende rol spelen in belangrijke dossiers."

Over een opvolger van Coucke is nog niets bekend. "Ik herhaal ook mijn pleidooi voor een onafhankelijke voorzitter van de Pro League, die voldoende affiniteit heeft met het voetbal, maar die op geen enkele manier met een Belgische club verbonden is", aldus Coucke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties