Broos, Coopman en D'Haese over 'het motivatieprobleem' van KV Oostende
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

Broos en Coopman wijten de zwakke prestatie tegen Westerlo aan een motivatieprobleem

Broos, Coopman en D'Haese over 'het motivatieprobleem' van KV Oostende

Oostende pakte zaterdag een punt op het veld van Westerlo en slikte geen tegengoal. Voor de rest was het een match om snel te vergeten voor de kustploeg en de loyale meegereisde fans.

“Tot hier toe kreeg ik de jongens nog opgeladen voor de wedstrijd, maar mijn buikgevoel zei dat het tijdens deze wedstrijd wel eens wat minder zou kunnen worden”, klonk het bij Hugo Broos na de match. “Mijn gevoel heeft mij niet in de steek gelaten. Wat we vandaag hebben laten zien, was beneden alle peil.”

“Er zijn een aantal jongens die zichzelf toch eens moeten gaan beraden, over wat het betekent om profvoetballer te zijn. Oké, het is absoluut niet gemakkelijk om je te motiveren voor play-off 2, maar het zijn wel partijen die gespeeld moeten worden”, zei de trainer van KV Oostende zonder namen te noemen.

“Vandaag hebben we het verschil gezien tussen een ploeg die gemotiveerd is en nog iets moois wil maken van de play-offs en een team waarbij dat niet het geval is”, concludeerde hij.

Gevoel van de spelers

Hier en daar valt te horen dat het enkel de jongelingen zijn die zich nog kunnen opladen, onder meer omdat ze zich moeten bewijzen naar volgend seizoen toe. “Iedereen gaat er wel voor. Maar voor deze wanprestatie heb ik eigenlijk niet echt een verklaring”, aldus de 20-jarige Robbie D’Haese.

“Je merkt aan alles dat de belangen niet zo groot zijn en dat speelt wel in onze hoofden”, vulde Sander Coopman aan. “We moeten er dan toch het beste van proberen te maken, maar dat is niet altijd even makkelijk.”

Doorheen de week is er volgens de middenvelder geen sprake van een motivatieprobleem. “Op training merk je daar weinig van. Over een gebrek van inzet kan je daar zeker niet spreken. Alleen is het voor de matchen in play-off 2 moeilijker om ons op te laden dan bij de reguliere competitie”, besloot Coopman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties