U17 Anderlecht opnieuw derde in Future Cup

Simon Wauters
| 2 reacties

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De U17 van Anderlecht is als derde geëindigd op de Future Cup in Amsterdam. In de kleine finale was het jonge paars-wit te sterk voor Atletico Madrid. Net als vorig jaar eindigt paars-wit dus als derde.

Anderlecht had in de halve finale met 2-0 verloren van thuisploeg Ajax. In de kleine finale won paars-wit met dezelfde score van Atletico. Net als in de vorige wedstrijd viel het eerste doelpunt vijf minuten voor rust.

Anouar Ait El Hadj bracht Anderlecht op voorsprong. Doelpunt nummer vier voor El hadj, die wel eens topschutter van het tornooi zou kunnen worden.

Aan de rust mocht Jeremy Doku invallen. Amper twee minuten later besliste hij de wedstrijd. Doku zette Chris Kaliluka alleen voor doel en die maakte er 2-0 van. Atletico kreeg nog één grote kans, maar Nicolas Alavoine pakte andermaal uit met een uitstekende redding.

De finale gaat voor het tweede jaar op rij tussen Ajax en Juventus. De Amsterdammers kunnen ‘hun’ toernooi al voor de derde keer op rij winnen.