Koningskoppel Hamdi Harbaoui en Theo Bongonda: niet onmisbaar, wel onvervangbaar
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Hoe gaan ze bij Zulte Waregem de leegte van Harbaoui en Bongonda opvullen?

Koningskoppel Hamdi Harbaoui en Theo Bongonda: niet onmisbaar, wel onvervangbaar

Bij Zulte Waregem valt er volgend seizoen een heel groot deel van de doelpuntenproductie weg. Hamdi Harbaoui en Theo Bongonda zullen immers andere oorden opzoeken, maar wie moet de grote leegte opvullen die het duo achterlaat?

Om het belang van Bongonda en Harbaoui te onderstrepen moeten we hun cijfers erbij halen. In de reguliere competitie was de winger goed voor 8 goals en 10 assists. De Tunesiër trof 18 keer raak en gaf ook nog een beslissende pass. Opgeteld is dat 26 op 49 van alle goals, meer dan de helft dus.

In play-off 2 wordt het nog straffer. Onze landgenoot trof vijf keer raak, de diepe spits ook, al stond die laatste nog geen vier volledige wedstrijden op het veld. Twee op drie goals in play-off 2, opnieuw niet slecht.

Het koningskoppel voorin zal ongetwijfeld gemist worden, maar onmisbaar zijn ze niet. Essevee kocht tijdens de winter al stevig in en Francky Dury weet met al zijn expertise ook wel waar het echte probleem ligt: achterin.

Degradatiekandidaat vs. play-off 1

In de reguliere competitie slikte Zulte Waregem het meeste tegengoals (60) van alle teams. Gemiddeld twee goals per match slikken is meer iets voor een degradatiekandidaat. In PO 2 zette Essevee dat gemiddelde verder, behalve bij de clean sheet tegen Waasland-Beveren.

Daartegenover staat wel een doelpuntenproductie (49 goals) van een ploeg uit play-off 1. Anderlecht en Standard deden even goed, Antwerp scoorde zelfs tien goals minder dan Zulte Waregem.

De transfer van Sylla was al een eerste zet in de goede richting. Hij kent de competitie, weet de goal staan en kan een voorhoede dragen. Onmisbaar zijn Bongonda en Harbaoui misschien niet, wel onvervangbaar. De club kan met haar middelen geen twee evenwaardige spelers uit de hoed toveren.

Dus moet de focus op de organisatie worden gelegd. Als Francky Dury er volgend jaar in slaagt om er 15 à 20 tegengoals af te pitsen, is Zulte Waregem weer een echte subtopper. En wie weet zit er dan zelfs meer in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale

Nieuwste reacties