Exclusief: manager Ochoa geeft meer uitleg over de door Standard gelichte optie

Jeroen Verschakelen
| 3 reacties
Exclusief: manager Ochoa geeft meer uitleg over de door Standard gelichte optie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blijft Guillermo Ochoa bij Standard tot juni 2020 of is het lichten van de optie door Standard op ongeldige wijze gebeurd? Wij vroegen de manager van de Mexicaanse doelman om meer uitleg.

De manager van Guillermo Ochoa zorgde voor een onaangename verrassing door te stellen dat het lichten van de optie door Standard, die ervoor zou zorgen dat de Mexicaan tot juni 2020 aan de club verbonden zou blijven, niet op geldige wijze want laattijdig gebeurde. Wij namen contact op met Jorge Berlanga om de precieze details te kennen, nadat Standard ons aanvankelijk had bevestigd dat alles volgens de regels is gebeurd. 

"Ze mogen de optie dan wel gelicht hebben, het feit is dat het contract duidelijk stelt dat Ochoa voorafgaandelijk, voor 30 maart dus, op de hoogte moest worden gebracht", verduidelijkt de manager van de Luikse doelman. "Dat was niet het geval: Guillermo heeft pas achteraf vernomen dat de optie gelicht was. De club had hem dus niet geïnformeerd over haar intenties, hoewel ze hem weten wonen", grijnst Berlanga. "Ze zien hem elke dag op training, dus ze konden gemakkelijk met hem communiceren." 

Vertrek nog steeds aan de orde

Optie op geldige wijze gelicht of niet, Ochoa zal volgend seizoen in ieder geval geen rouche meer zijn. "Dat is normaal. Guillermo was teleurgesteld in wat er vorige zomer is gebeurd: de club wou hem niet naar Napels laten gaan en 'Memo' is ook maar een mens - dat kon hij niet waarderen. Hij heeft destijds zelfs niet de mogelijkheid gekregen om er met voorzitter over te praten", betreurt Jorge Berlanga. Nochtans is hij niet uit op een clash met Standard.  

"We verschillen momenteel wel van standpunt over die optie, maar we zullen zien. Elke speler droomt van de Champions League, maar dat neemt niet weg dat Ochoa een echte professional is die alles heeft gegeven voor Standard en met plezier haar kleuren heeft verdedigd. Niemand kan dat in twijfel trekken. Nu moeten we onderhandelen en een positieve oplossing zoeken waarin iedereen zich kan vinden", concludeert de makelaar. 

Tijdens de persconferentie van vrijdag reageerde Michel Preud'homme op serene wijze: "Beide partijen hebben gezegd wat ze te zeggen hadden. In het leven van een speler kunnen er altijd zaken gebeuren, verzoeken die van beide kanten komen..." 

"Dat maakt deel uit van ons bestaan, maar je moet de zaken in perspectief kunnen plaatsen en je werk doen, want wij zijn in de eerste plaats professionals. En Memo zoekt geen excuses, dat tonen zijn prestaties op het veld wel aan in combinatie met zijn ervaring en sereniteit", besluit hij. En inderdaad, niemand kan de Luikse doelman verwijten dat hij er met de pet naar gooit.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties