Bijna afgeschreven, maar Cobbaut reageert met glansprestatie: "Die staande ovatie deed deugd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 12 reacties

Elias Cobbaut komt weer boven water bij Anderlecht

Bijna afgeschreven, maar Cobbaut reageert met glansprestatie: "Die staande ovatie deed deugd"
Foto: © photonews

Er waren er al die dachten dat het verhaal van Elias Cobbaut bij Anderlecht na één seizoen erop zat. Op de linksachter kregen Lawrence, Milic, zelfs Saelemaekers de voorbije maanden de voorkeur.

Cobbaut kreeg bij zijn vervanging, tien minuten voor het einde, een staande ovatie. De nog steeds maar 21-jarige flankspeler had 80 minuten de flank afgedweild en verdedigend een dijk van een wedstrijd gespeeld.

"Het was een mooie collectieve prestatie", aldus de linksachter. "We hebben gestreden voor elkaar. Ik ben trots op wat we lieten zien. Ik was zelf kapot toen ik gewisseld werd, ik kon niet meer. Ik ging niet meer vooruit en heb zelf om de wissel gevraagd."

"Die staande ovatie deed wel deugd. Het toont dat de fans mijn inspanningen apprecieerden. Elke keer ik mijn kans krijg, moet ik ze grijpen. Ik ben gewoon blij dat ik weer op het veld sta." Zijn laatste match dateerde trouwens al van in februari, tegen Club Brugge... Daarin maakte hij een paar fouten en dat werd hem bijzonder kwalijk genomen door Fred Rutten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties