Mannaert lachend: "Iedereen in België wil Genk zien kampioen spelen, inclusief de VAR"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 135 reacties

Vincent Mannaert pleit voor een betere doorstroming van scheidsrechterlijk talent

Mannaert lachend: "Iedereen in België wil Genk zien kampioen spelen, inclusief de VAR"
Foto: © photonews

Club Brugge speelt zondag zijn wedstrijd van de laatste kans. Zij moeten winnen als ze een tweede opeenvolgende titel willen pakken. Ze tellen intussen zes punten achterstand, maar volgens algemeen directeur Vincent Mannaert hadden dat er minder moeten zijn.

In HLN laat Mannaert weten wat hij denkt van de foute beslissingen van de VAR tegen Genk en Antwerp. "Ze liggen op mijn maag en ze zitten in mijn mouw... Wat ik nu zeg, mag je zelfs in een titeltje zetten, maar je moet er wel 'lacht' achter plaatsen: 'Zowat iedereen in België gunt Racing Genk de titel, inclusief de VAR.' (lácht)"

"Wij hebben in deze play-offs vijf van de zeven wedstrijden gewonnen, en in de twee die we niét wonnen, waren er resultaatbeïnvloedende tussenkomsten van de VAR. Tussenkomsten waarover totále unanimiteit bestaat dat ze fout waren."

Versnelde opleidingen

Hij heeft zelfs al een oplossing aangeboden om de kwaliteit van de arbitrage te verbeteren. "Ik heb twee jaar geleden al een oproep gedaan om - naar het voorbeeld van een versnelde Pro Licence-cursus voor ex-voetballers - spelers die ooit bij een betaaldvoetbalclub een jeugdopleiding hebben doorlopen, of die meerdere jaren voetbalden in de hoogste amateurafdelingen, en die nu interesse hebben om scheidsrechter te worden, de kans te bieden om versneld een opleiding te volgen."

"Zonder dat zij eerst - met alle respect - té lang moeten gaan fluiten bij de U13 of de U15 of in derde provinciale. We hebben een paar prima refs, maar er moet véél meer aanvoer van talent zijn - meer concurrentie brengt het niveau omhoog. In België kun je als voltijds topref goed je boterham verdienen, zeker als je dat combineert met een internationale carrière. Promoot zoiets!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties