"Als Diatta, Danjuma en Dennis in vorm zijn, is Brugge moeilijk af te stoppen"

"Als Diatta, Danjuma en Dennis in vorm zijn, is Brugge moeilijk af te stoppen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

't Is de match van het jaar voor beide teams, maar vooral voor Club Brugge. De spanning zal te snijden zijn in Jan Breydel, waar Club de voorbije seizoen quasi onklopbaar was. Aimé Anthuenis geeft dan ook het voordeel aan de thuisploeg.

De ex-bondscoach ziet wel dat er een paar man hun niveau moet opkrikken. "Hun beste prestaties brengen ze als ze op de flanken, via snelheid en techniek, greep krijgen op de wedstrijd. Als Diatta, Danjuma en Dennis in vorm zijn, is blauw-zwart moeilijk af te stoppen. Daarenboven heeft het ook nog heel wat andere toppers: Vanaken met zijn spelinzicht, Vormer met zijn loopvermogen en Wesley met zijn doelpunten."

Genk heeft dan weer een andere manier van spelen. "Ze gebruiken vaak het wapen van snel diep spelen, het loopvermogen van Maehle op rechts, draaischijf Malinovskyi sinds het vertrek van Pozuelo, de infiltraties van Trossard en het scorend vermogen van Samatta. Maar uiteraard zijn beide ploegen afhankelijk van de andere spelers. Als je kampioen wil spelen, moet de hele ploeg draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties