Clement over de sleutelfase: "De mensen in het busje hadden moeten ingrijpen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 90 reacties

Philippe Clement vond dat de tweede goal van Club afgekeurd mocht worden

Clement over de sleutelfase: "De mensen in het busje hadden moeten ingrijpen"
Foto: © photonews

KRC Genk leek al na vier minuten in een zetel te zitten. De Limburgers stonden op dat moment al 0-1 voor en konden het titelfeest al ruiken. In de tweede helft liep het echter mis.

De gelijkmaker van Hans Vanaken op hoekschop werd gevolgd door een goal van invaller Openda. Volgens de bezoekers ging er een fout van Wesley vooraf aan dat doelpunt. "Ik wil de fase met Aidoo aanhalen", zei Philippe Clement na de wedstrijd. "Als ik één speler ken die niet op de grond gaat liggen zonder er iets aan de hand is, is het Aidoo."

"Hij zat met een dikke lip en kreeg dus echt wel een slag. De mensen in het busje moesten ingrijpen, maar deden dat niet." Daarna ging het snel. "Onze spelers zaten opgescheept met een gevoel van onrecht en Club maakte de 3-1. Dat is onze schuld, maar ik ben wel tevreden over de manier waarop we gereageerd hebben daarna." Genk richtte zich op en kwam nog dicht bij een gelijkspel.

De jongens blijven gaan en blijven vechten, ze waren elkaar alweer aan het motiveren voor de volgende match

-Clement

"Als die bal van Samatta binnen gaat in plaats van op de paal, zitten we hier uiteraard met een ander gevoel. In de kleedkamer was iedereen teleurgesteld, maar was iedereen elkaar alweer aan het motiveren. Uiteraard was die veerkracht aan het einde belangrijk. Dat is niets nieuws, de jongens blijven gaan en vechten."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties