Wat als Belhocine één Genkie mocht opstellen? "Maar dan moet ik wel van systeem veranderen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Anderlecht-coach Karim Belhocine heeft een boontje voor Sander Berge van Racing Genk

Wat als Belhocine één Genkie mocht opstellen? "Maar dan moet ik wel van systeem veranderen"
Foto: © photonews

Donderdagavond ontvangt Anderlecht competitieleider Racing Genk en het contrast kan niet groter zijn. Genk brengt al heel het seizoen goed voetbal en behaalde in de play-offs 18/24. Bij Anderlecht was er veel gemor in de tribunes en het rapport, 5 op 24, laat te wensen over.

Er is te weinig kwaliteit in de paars-witte rangen, beweren sommigen, die dan weer verder verwijzen naar een mislukt transferbeleid. En kwaliteit, dat is er bij Genk nu net in overvloed. Wat als Karim Belhocine een speler van Genk zou mogen opstellen?

"Moeilijk, want ze hebben zoveel goeie spelers in hun rangen. Maar als ik er dan toch eentje moet uitkiezen dan ga ik voor Sander Berge. Hij is groot en sterk. Kortom, een hele goede voetballer", verdedigde Belhocine zijn keuze op de persbabbel in aanloop naar het treffen met KRC Genk.

Al plaatste hij daar wel een kleine kanttekening bij. "Maar met Berge erbij zouden we van systeem moeten veranderen. Ik heb zelf namelijk al twee goede middenvelders in mijn team (Trebel en Kums, nvdr.)", was de coach van RSCA beschermend over zijn spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties